Na Obali festival športa in aktivnih družin

Na Obali festival športa in aktivnih družin

  • 11.09.2018
  • Koper bo v soboto, 15. septembra 2018, gostil športno-družinski festival Koper Giba, na katerem bodo morali starši in otroci reševati gibalne naloge. V vlogi organizatorja je Aktiven Otrok, dogodek pa bo potekal v okviru vseslovenskega projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.

Športni festival se bo odvijal med 14. in 18. uro na igrišču pri Srednji Tehniški šoli Koper (Šmarska cesta 4e), namenjen pa je staršem in otrokom od 2-10 let, otrokom s posebnimi potrebami ter spremljevalcem in drugim sorodnikom.

Udeleženci bodo dobili vadbeni karton, na katerem bodo zapisane postaje in naloge, ki jih morajo opraviti starši in otroci skupaj. Reševanje nalog bo potekalo v sproščenem ozražju, nihče ne bo preverjal rezultatov, saj želijo organizatorji spodbujati fairplay.

Sodelujoči morajo s seboj prinesti športno opremo in oblačila za prosti čas, v katerih se bodo počutili udobno in sproščeno. Zaželeno je tudi, da se dogodka udeležijo z različnimi športnimi pripomočki (kolo, skiro, rolerji, poganjalčki), vabljene so tudi mamice z vozički.

Dogodek je brezplačen, za udeležbo pa je potrebno izpolniti spletni obrazec, ki ga najdete na tej povezavi.

Športna unija Slovenije bo s svojimi izvajalci v mesecu septembru izvedla številne dogodke projekta Veter v laseh. Celoten koledar vam je na voljo na naši spletni strani.

Projekt Veter v laseh sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.