V Ajdovščini Športne počitnice 2018 z Vetrom v laseh

V Ajdovščini Športne počitnice 2018 z Vetrom v laseh

  • 10.07.2018
  • Zavod za šport Ajdovščina v času poletnih počitnic v Športnem centru Ajdovščina izvaja projekt Športne počitnice 2018, ki je del vseslovenskega projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti.

Projekt Športne počitnice traja med 25. junijem in 3. avgustom, Zavod za šport Ajdovščina pa bo v tem času izvajal aktivnosti v šestih različnih terminih. Prireditelji bodo vsak teden poskrbeli tudi za posebno popestritev, saj bodo vsak petek ob zaključku posameznega termina gostovali znani športniki. 

V ponudbi Športnih počitnic 2018 lahko otroci izbirajo športno panogo, katero bodo spoznavali v letošnjem poletju. Program ponuja 12 različnih športnih vsebin, ki bodo potekale med 25. junijem ter 3. avgustom od 9. ure pa vse do 17. ure z možnostjo udeležbe otrok v jutranjem varstvu, ki bo potekalo od 6.30 dalje. 

Organizatorji v programih športnih počitnic ponujajo različne in zanimive pustolovščine. Otroci lahko poleg udeležbe na različnih športnih programih tudi prenočijo v avtokampu, pri čemer prireditelji poskrbijo za pripravljen šotor, varstvo, nadzor otrok pri nočnem kopanju, večerjo, zabaven animacijski program in zajtrk.

Vsak petek ob zaključku posameznega termina v zaključno animacijo povabimo znanega športnika. Otroci lahko najprej uživajo v predstavi, katero vodi ekipa Enostavno prijatelji in nato v predstavo vključijo tudi znanega športnika, ki predstavi športno panogo s katero se ukvarja. Sledi še skupinska fotografija in intervju. V prvem terminu se je predstavil Mitja Petkovšek, v prihodnjih tednih pa bodo pri projektu sodelovali tudi Luka Božič, Iztok Čop in Matjaž Markič.

Več informacij najdete na uradni strani Zavoda za šport Ajdovščina ali na njihovem Facebook profilu.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.